Hur kan jag delta?

Hur kan jag delta?

Om du själv har en funktionsnedsättning så kan du bli en av projektets deltagare, förutsatt att du också har ett intresse för projektet och gärna också ett intresse för journalistiskt arbete inom skribentområdet eller foto/dokumentationsområdet, eller närliggande fält.

Några följdfrågor:

  • Vill du fotografera eller skriva om kulturevent?
  • Vill du vara med och göra projektets tidning?
  • Vill du vara med och testa tillgängligheten inom kulturlivet?
  • Vill du vara med påverka möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att arbeta med media och dokumentation?

Har du svarat ja på minst en av de frågorna kan du vara den vi söker.

För att vara med i projektet som deltagare ansöker du enkelt till projektet här på vår hemsida. Du åtar dig inget annat än att du vill delta efter bästa förmåga. Som deltagare förväntas du engagera dig ideellt i projektet. Du får handledning av någon av våra projektledare och du får hjälp. Du väljer själv vad du åtar dig och hur mycket. Vi strävar efter att allt i projektet ska vara tillgänglighetsanpassat i så stor utsträckning vi mäktar med.

Som deltagare får du möjlighet att vara med och skapa projektets tidning med allt vad det innebär. Vi hittar säkerligen i samråd något som passar just dig. Allt från skribent till foto till korrektur eller distribution med mera kommer vara möjliga områden där du kan vara med och som sagt bestämmer du själv hur mycket du vill åta dig. Du har också möjlighet att vara med och utveckla projektet och arbeta med ett undersökande perspektiv på tillgänglighet.

I första hand söker vi deltagare som kan ha ett kontinuerligt engagemang under hela 3-åriga projekttiden men vi är även öppna för mindre och mer kortsiktiga insatser. Det är möjligt att anmäla sitt intresse löpande och ”haka på” projektet så du måste inte varit med från början.

Vi söker i första hand deltagare som finns i Umeå, Västerbottens län med nära områden (där projektet har sin bas) men vi är öppna för deltagare från hela landet då mycket också kan ske på distans.

Läs även mer på sidan: målgrupp

Varmt välkomna med er intresseanmälan att vara med i projektet!