Seminarium 20170823

Vilka får välja vinkeln?
– Ett seminarium om tillgänglighet, kultur och media

Välja Vinkel är ett arvsfondsfinansierat projekt som vill utöka möjligheterna för personer med olika former av funktionshinder att verka inom kulturjournalistiken – som fotografer, skribenter, recensenter, reportrar med mera. Projektet undersöker hur tillgängligheten ser ut på olika kulturarrangemang samt hur man som del av mediebranschen kan förhålla sig till detta. Vi har varit igång i två år och blickar nu mot det tredje året då vi kommer att försöka summera erfarenheter, tips och råd och nå ut med dessa.

Vi bjuder därför in till ett panelsamtal om tillgänglighet i kultur- och medievärlden som vi hoppas ska inspirera till nya tankar och idéer. Samtalet kommer framförallt att fokusera på ansvarsfrågorna: Vems ansvar är det egentligen att tillgodose tillgänglighet för mediebevakningen? Vilka krav kan ställas på arrangörerna och vilket ansvar har medier med intresse för tillgänglighet? Och finns det i dagens slimmade ekonomi plats för de här frågorna?

Samtalsledare:
Ola Nordebo

I panelen:
Elin Larsson, projektledare Välja Vinkel
Ronnie Berg, fotograf
Tina Vesterlund, Ynk Produktion
Sara Meidell, VK
Joachim Ljungquist, Content Central
Meta Tunell, Umeå Teaterförening
Tarja Lindqvist, Holmö Sommarteater

Tid: onsdag 23 augusti kl. 15.30-18.00
Plats: Kungsgatan 63 D
(samma hus som Utopia)
Vi har personer vid ingången som visar vägen från kl. 15.00 fram till seminariestart.

Tillgänglighetsinformation:
Lokalen är tillgänglig för rullstol och permobil. Teckenspråkstolk finns på plats. Kontakta oss i god tid om du behöver annat stöd via vårt kontaktformulär så ska vi göra vårt bästa för att möta dina behov.

OSA:
Vi ser gärna att ni som kommer anmäler ert intresse senast den 21 augusti så att vi kan planera för hur många som kommer.

Välkomna!

Arr: Välja Vinkel, Kulturens med stöd av Arvsfonden.