Ladda ner

Välja Vinkel har under projekttiden släppt 3 häften som tar upp ämnet samt berättar om projektets verksamhet. Dessa tre häften har olika tema som utgår från tillgänglighet inom området media och kultur. Förutom att berätta om projektets verksamhet innehåller häftena tips, frågeställningar, synvinklar och annat matnyttigt för er som vill veta mer och/eller utveckla er verksamhet inom tillgänglighetsområdet.

Häfte 1: EN UTMANING FÖR MEDIA OCH KULTUR

Det första häftet heter ”En utmaning för media och kultur” och berättar om projektet och ger en grundläggande översikt över frågeställningarna projektet arbetar med.
Häftet finns tillgängligt för nedladdning online här nedan. Häftet finns även i en begränsad upplaga i tryckt format avsedd för projektets behov.


Ladda ner här

Häfte 2: VEM KAN BERÄTTA OM KULTURLIVET?

Det andra häftet heter ”Vem kan berätta om kulturlivet?”. Det riktar sig till dig som antingen är kulturarrangör eller arbetar inom mediebranschen med inriktning på kultur. Det är ett material som ni kan använda för att utveckla ert arbete med tillgänglighetsfrågor. Häftet finns tillgängligt för nedladdning online här nedan. Häftet finns även i en begränsad upplaga i tryckt format avsedd för projektets behov.

Ladda ner här

Häfte 3: OM DETTA VILL VI OCKSÅ KUNNA BERÄTTA

Det tredje och sista häftet ”Om detta vill vi också kunna berätta” summerar erfarenheter från projektet och ger förslag på hur ni kan arbeta för att öka tillgängligheten. Häftet innehåller också ett material där vi presenterar lite olika ”stereotyper” som brukar dyka upp när organisationer ska prata tillgänglighet, ett material som kanske kan användas som diskussionsunderlag för att komma igång. Häftet finns tillgängligt för nedladdning online här nedan. Häftet finns även i en begränsad upplaga i tryckt format avsedd för projektets behov.

Ladda ner här:
Version för web – sidvis
Version för web – uppslag