Seminarium 20180614 – Vilka får välja vinkeln?

Bild föreställande en sångare på en scen fotograferad ur grodperspektiv med många händer i vägen.

Vilka får välja vinkeln?
Ett seminarium om tillgänglighet i kulturlivet

Vilka får berätta om kulturlivet? Vilka kan representera, recensera, fotografera och återge kulturhändelser och arrangemang? Hur arbetar kulturlivet med tillgänglighet för personer som har funktionsvariationer och är aktiva inom dessa områden? Hur tänker aktörerna?

Kulturens Bildningsverksamhet och Arvsfondsprojektet Välja Vinkel bjuder in till ett seminarium kring tillgänglighet i kulturlivet med fokus på området media och dokumentation. Det kommer vara en eftermiddag med information, panelsamtal, gruppdialog och egna reflektioner, men även spännande möten och kontaktskapande, en möjlighet att fördjupa tillgänglighetsarbete och få nya perspektiv och kunskaper. Vi bjuder in er som vill förbättra ert tillgänglighetsarbete och dig som bara är nyfiken och vill veta mer.

Tid: torsdag 14 juni
Tid: kl. 14.00-c:a 16.00 med eftersnack och lite mingel efteråt.
Plats: TCO-huset, Linneg. 14, 114 47 Stockholm.
Lokal: TCO-salen.
Ingen avgift/kostnad men vi ser gärna föranmälan.

Medverkande är bland andra:
Elin Larsson, projektledare Välja Vinkel.
Bernt Lundqvist, projektassistent Välja Vinkel och fotograf.
Karin Inde, Svensk Jazz
Johan Seige, artist och projektledare för bl.a. projektet Funk i 4D.
Andreas Lindegren, Content Central, ett företag som utvecklar nya plattformar för mediabranschen.
Maria Rydén, projektansvarig, Kulturens Bildningsverksamhet.
Kenneth Lundmark, förbundschef, Kulturens
Niklas Carlsson, Konst och Kultur i norr, moderator.

OSA
Vi ser gärna att ni som vill komma anmäler ert intresse senast den 13:e juni, så att vi kan planera för hur många som kommer. Vi bjuder även på en enkel fika på eftermiddagen.
Anmäl er genom att skicka ert namn, eventuell organisation ni tillhör och gärna ett kontakttelefonnummer till: osa@valjavinkel.se

Välkomna!

Tillgänglighet
Lokalen finns i TCO-huset på Linnégatan 14. Här är några tips på hur du hittar till platsen.  Nära tunnelbanestation är Östermalms Torg.

Bild på lokalen finns här. Observera att lokalens dukning inte kommer vara som på bilden utan anpassas efter behovet.
Lokalen är tillgänglig för rullstol och permobil. Lokalen är av god standard och på markplan. Tillgänglighetsanpassat WC finns på samma plan.
Akustiken bedöms som god och vid behov finns mikrofoner som kan förstärka talare. Hörslinga finns. Teckenspråkstolk kommer finnas på plats. Ventilationen bedöms god.

Själva programmet kommer att ha en paus i mitten och bestå av flera delar. Panelsamtalet kommer att vara sammantaget lite längre som programpunkt, beroende på hur det utvecklar sig, men ingen del i programmet beräknas vara längre än ca 45 minuter. Ambitionen kommer att vara kortare pass än så.

Vi kommer arbeta för en bred tillgänglighet, så kontakta oss gärna i god tid om du behöver annat stöd genom e-post: osa@valjavinkel.se
Om du vill bli uppringd av oss, lämna ditt telefonnummer i mailet.

Kort om projektet Välja Vinkel
Välja Vinkel är ett arvsfondsfinansierat projekt som vill utöka möjligheterna för personer med olika former av funktionshinder att verka inom kulturjournalistiken – som fotografer, skribenter, recensenter, reportrar med mera. Projektet undersöker hur tillgängligheten ser ut på olika kulturarrangemang samt hur man som del av mediebranschen kan förhålla sig till detta. Projektet är nu inne på det tredje och sista året, då vi kommer att försöka summera erfarenheter, tips och råd och nå ut med dessa.

Arr: Välja Vinkel, Kulturens med stöd av Arvsfonden och i samarbete med KF Kretsen